Що таке свято, коли навколо сотні дітей? Це радість та постійний сміх! А що за свято можна відзначати в Отчому Домі? Звичайно один з наших найголовніших днів – День усиновлення.

Цього року ми відзначили його на свіжому повітрі, в лісі, на нашому «Острові Скарбів».

В суботній день ми запросили до себе на свято сім’ї, які всиновили дітей, які узяли їх під опіку; дітей, які були всиновлені; людей, що допомагають тим, хто має в серці бажання усиновити та тих, хто ще чекає на свою сім’ю та дивиться в очі кожному з мольбою про любов. Нам не хотілося говорити при дітях про проблеми всиновлювачів, тому ми для дітвори організували дуже веселу та різноманітну святкову програму: справжній квест в лісі з пошуків скарбів (з сундуками та піратами); кріо-шоу з подарунками, сухий басейн для малечі та багато рухливих ігор.

Проте, центральною подією для дітвори стало написання разом з художницею Олесєю Вакуленко картини «Дерево врятованих поколінь», де кожен мазок був зроблений різними руками – тож до картини мали можливість долучитися більш ніж 320 людей. На волейбольному майданчику команди підлітків Отчого Дому приймала дев’тикратного чемпіона України – волейбольну кманду “Хімік” з Одеси. Хто переміг? Дружба, бо дітлахі піддавалися дівчатам з Одеси. Дорослі гості заходу мали можливість поспілкуватися між собою, подякувати всім, хто прийняв дітей в свої сім’ї, розкрив їм своє серце, та згадати проблеми, що перешкоджають зникненню інтернатів з карти України.

Кожна дитина має жити в родині – це ключове гасло свята, що відбулося. Але за проблемами ніхто не забув, що той день – це СВЯТО ВРЯТОВАНИХ ЖИТТІВ. На нашому святі були гості, які вже стали частиною Великої Родини Отчого Дому та ті, хто вперше побачив оченятка дитини-сироти.

Нас привітали зі святом двократний олімпійський чемпіон веслувальник-каноїст Юрій Чебан, дев’ятиразовий чемпіоном України з волейболу команда «Хімік», на чолі з тренером Дмитром Марюхничем, п’ятикратна чемпіонка Світу з танців на візку Олена Чінка, режисер та продюсер дитячого кінофестивалю «Золотий ключик» Махотін Олександр Олегович та багато багато інших.

Дякуємо всім, хто допоміг відбутися цьому святу.

Попереду всіх очікує ще багато сюрпризів!